Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

Slaapkamer nr. 1

21-6-2023 | 0 Reacties

Nu de woonkamer echt als woonkamer gebruikt kan worden, werd een van de (slaap)kamers op de eerste verdieping gebruikt als opslag. Dit gaf de mogelijkheid om deze kamer aan te pakken. Gelukkig was de ruimte al, zoals te lezen was in de blog ‘de bekendmaking’, voorzien van een nieuwe vloer en waren de wanden en het plafond reeds voorzien van gipsplaten. Maar voordat we konden beginnen, moest de kamer eerst leeggehaald worden.

Nadat de ruimte was leeggehaald, kon er begonnen worden met het stucen van het plafond en een deel van de wanden, vanwege de later te plaatsen hoge lambrisering. Omdat er oorspronkelijk een deurlijst rondom de deur zat, moest deze uiteraard terugkomen. Daarnaast moesten we ook rekening houden met de mechanische ventilatie die in de kamer zou worden geplaatst.

Na het plaatsen van alle lambrisering werd het tijd om de ruimte te verven en te voorzien van verlichting, behang en meubels, waaronder deze zelfgemaakte plantenstandaard.

Vanwege de komst van vloerverwarming in een latere fase, is de ruimte alvast voorzien van fermacell-platen. De kamer zal op een later tijdstip worden afgewerkt.

De ramen en het glas-in-lood aan de voorkant van het huis bestaan uit enkel glas. Dit glas is erg dun en heeft nauwelijks isolerend vermogen. Omdat deze ramen monumentaal zijn, moesten we voor de vervanging een vergunning aanvragen bij de gemeente. Tevens hebben we de aanvraag uitgebreid met een verzoek om het glas-in-lood in dubbel glas te mogen plaatsen. Om de kozijnen te kunnen behouden, hebben we ervoor gekozen het enkele glas te vervangen door vacuümglas: ‘vacuümglas is extra dun isolatieglas waarbij de tussenruimte tussen de glasbladen is verkregen door gebruik te maken van een vacuüm’. Gezien de kosten van dit glas gaan we de ramen per kozijn vervangen. Na een aantal maanden heeft de monumentencommissie de vergunning verleend. De eerste ramen zijn dan ook gedemonteerd, het kozijn is gerestaureerd en naar HSM Glas gebracht. Binnenkort hopen we het kozijn en de nieuwe ramen te kunnen plaatsen. Google Street View laat dan ook zien dat we hiermee bezig zijn.

Laat een berichtje achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Tuin #1

Na een aantal jaar werd de tuin een doorn in het oog door het steeds terugkerende onkruid en de boomstronk van de eerder omgezaagde notenboom die moest verdwijnen. We zijn eerst begonnen met het...

De natte ruimte

De afgelopen jaren hebben we gebruikgemaakt van de keuken die bij aankoop al op de eerste verdieping stond. Nu werd het tijd om deze ruimte aan te pakken en de keuken te verplaatsen naar de...

Slaapkamer nr. 2

Nu de eerste slaapkamer al voor een groot deel klaar is, kan de focus naar de tweede slaapkamer verlegd worden. Dit betekende dat er weer een hoop gesloopt moest worden voordat er opgebouwd kon...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!